Cele mai bune ondulatoare de par

Beauty

Cum alegi cele mai bune ondulatoare de păr?

Dacă ai părul drept, dar vrei doar ocazional să-l transformi în bucle voluminoase, valuri moi sau bucle mici, bucle tirbușon, un look casual, valuri la modă sau creț, poți folosi unul dintre cele mai bune ondulatoare de păr pentru a-ți aranja singură coafura. Dacă vrei să-ți schimbi aspectul și să adaugi mai multă varietate coafurii în fiecare zi, fie pentru anumite ocazii, cum ar fi sărbători sau întâlniri, atunci poți utiliza un ondulator de păr. Cu un astfel de dispozitiv și, eventual, niște spumă de ondulare, îți poți crea o varietate de look-uri. Chiar și părul încăpățânat poate fi transformat în bucle permanente. Comerțul oferă multe tipuri diferite de ondulatoare de păr. Ele pot diferi atât ca formă, cât și ca funcții. Pe site-ul evomag.ro gasesti o oferta variata de ondulatoare incepand de la 60,99 RON.

Cum alegi cel mai bun ondulator de păr?

Dacă ești în căutarea unui nou ondulator, nu trebuie doar să compari caracteristicile generale ale produsului, ci și să iei în considerare cerințele tale personale.

Tipul de ondulator

Există diferite tipuri de ondulatoare. Trebuie să decizi ce tip de ondulator se potrivește cel mai bine proiectului tău de styling. Dacă vrei bucle flexibile, poţi opta pentru un dispozitiv cu diferite ataşamente.

Acoperire

Acoperirea accesoriilor care se încălzesc joacă un rol crucial, deoarece sunt în contact direct cu părul. Stratul ceramic s-a dovedit a fi cel mai bun, deoarece distribuie căldura în mod deosebit de uniform și este blând cu părul. Pentru un efect antistatic, ondulatoarele sunt acoperite cu ceramică cu turmalină. Tehnologia ionică este folosită pentru mai multă strălucire și pentru o încrețire mai ușoară.

Reglarea temperaturii

Un ondulator bun oferă o gamă largă de temperaturi și îți permite să le setezi în mai multe etape. Cu cât sunt mai multe niveluri de temperatură, cu atât căldura furnizată poate fi adaptată mai precis la structura părului. Persoanele cu păr sensibil ar trebui să se asigure că dispozitivele pot fi setate la o temperatură minimă de 60 până la 80 de grade Celsius. Cu cât părul este mai fin și mai subțire, cu atât temperatura ondulatorului ar trebui să fie mai mică. Există instrucțiuni pe care ar trebui să le urmezi:

  • Păr foarte fin și sensibil: Temperatura maximă nu trebuie să depășească 160 până la 170 de grade Celsius.
  • Păr vopsit: În acest caz se aplică aceeași specificație ca și în cazul părului fin. Temperatura ar trebui să fie de maxim 170 de grade Celsius.
  • Păr gros, sănătos, nevopsit: În acest caz, sunt potrivite temperaturi de 170 până la 220 de grade Celsius.
  • Păr creț sau creț natural: Părul poate tolera temperaturi de până la 220 de grade Celsius.

Manevrabilitate

Poți recunoaște un instrument bun de ondulare a părului prin faptul că este ușor de utilizat. Manevrabilitatea necomplicată include și schimbul simplu de atașamente.

Forma și dimensiunea cilindrului

Alegerea formei și mărimii ondulatorului depinde nu numai de preferințele individuale de coafură, ci și de lungimea părului. Cu cât părul este mai scurt, cu atât diametrul ondulatorului ar trebui să fie mai mic. Tijele cu un diametru de 16 până la 19 milimetri sunt potrivite pentru aproape orice lungime de păr, dar dimensiunile intermediare de până la 25 de milimetri sunt potrivite și pentru părul mai scurt. Diametrele de la 30 de milimetri sunt potrivite pentru părul lung. Practic, cu cât diametrul tijei este mai mare, cu atât buclele cad mai natural. Pentru buclele mici este potrivit un dispozitiv cu un diametru mic între 9 şi 19 milimetri în formă de cilindru. Dacă buclele vor deveni mai mari sau părul cade în valuri, diametrele trebuie să fie mai mari de aproximativ 25 de milimetri. Buclele neregulate pentru un aspect natural, sunt realizate cu elemente de încălzire conice care au un diametru variabil de la bază la vârf. Un diametru mai gros este potrivit pentru valurile de plajă. În cazul părului scurt, buclele mari pot fi create și cu un ondulator subțire.

Timp de încălzire

Multe ondulatoare moderne au o funcție de încălzire rapidă, care atinge temperaturile maxime într-un minut sau mai puțin. Această funcție este necesară doar în cazul tău personal și nu spune nimic despre calitatea rezultatului de styling.

Cablul

Dacă cablul instrumentului de coafat este prea scurt, poate fi foarte enervant. Ai putea experimenta contorsiuni incomode și, în cel mai rău caz, arsuri de la elementul de încălzire. Prin urmare, ar trebui să te asiguri că lungimea cablului este de cel puțin 1,8 metri. Un cablu de 3 metri lungime oferă mult mai multă flexibilitate. Această lungime este considerată standard în saloanele de coafură. La majoritatea ondulatoarelor de păr, cablul poate fi rotit la 360 de grade, ceea ce face că manevrarea să fie mult mai confortabilă.

Caracteristici de siguranță

Pentru a proteja mâinile și scalpul de arsuri, ondulatoarele sunt adesea echipate cu un vârf rece care poate fi atins în timpul coafării. Acest lucru facilitează manipularea. Poți alege un produs care conține și o mănușă de protecție împotriva arsurilor. Oprirea automată asigură o manipulare sigură. Oprește automat dispozitivul de coafat după 30 până la 60 de minute dacă nu este folosit.

Afișaje și încuietori cu taste

Afișajele LC și încuietorile cu taste pot face aplicația mai convenabilă, dar se reflectă adesea în preț. Prin urmare, utilizatorii ar trebui să cântărească ceea ce este necesar pentru utilizarea ondulatorului și ce se poate face şi fără.

Design și execuție

Deși aspectul unui ondulator nu este neapărat indicativ pentru calitatea produsului, designul joacă totuși un factor în decizia de cumpărare. Manopera produsului spune ceva despre durata sa de viaţă, deoarece chiar şi micile imperfecţiuni şi pete pot duce la deteriorarea şi pierderea performantei în timp.

Ce tip de ondulator de păr este potrivit pentru mine?

Asta depinde de diverse aspecte. Lungimea părului afectează acest lucru – cu cât părul este mai lung, cu atât ar trebui să fie mai gros diametrul elementului de încălzire. Un ondulator subțire este potrivit pentru părul scurt, în timp ce pentru părul mai lung diametrul ar trebui să fie mai mare, astfel încât firele să nu se suprapună la împachetare. Textura părului joacă, de asemenea, un rol important. Majoritatea ondulatoarelor sunt reglabile la diferite temperaturi pentru părul subțire, normal și gros. Practic, cu cât părul este mai subțire și mai sensibil, cu atât mai mult trebuie selectate temperaturi mai scăzute. Ondulatorul de păr trebuie ales și în funcție de aspectul pe care dorești să ți-l creezi și aici ne referim la  bucle tirbușon, bucle moi, bucle cascadă sau un stil natural.

P.S. Pentru sanatatea si vitalitatea parului puteti incerca diferite masti de par naturale care contin si miere.