Rutina de îngrijire a tenului după 30 de ani

Beauty

Vârsta de 30 de ani este adesea abordată cu un pic de îngrijorare și, în unele cazuri, direct cu panică. Pentru unii se poate simți ca un nou capitol al vieții – și când vine vorba de pielea noastră, este adevărat.

În ultimii ani înaintea împlinirii celor 30, este posibil să fi observat deja câteva lucruri care se schimbă în corpul tău. Avem nevoie de mai mult somn pentru a funcționa, mahmureala este mult mai extremă, și devenim mai intolerante la anumite alimente. De asemenea, tenul nostru trece printr-o tranziție în acest timp. După 30 de ani, s-ar putea să experimentăm mai multă uscăciune și iritare decât am făcut-o vreodată. Ca să nu mai vorbim despre petele ciudate care  par să apară de nicăieri. Conform cu spusele dermatologilor, toate acestea sunt normale.

Pentru a ne bucura de un ten cât mai luminos, tânăr și sănătos trebuie să implementăm câteva reguli simple în rutina noastră de îngrijire, care în timp vor avea rezultate impresionante.

 

Dimineața începe printr-o demachiere ușoară cu un gel anti-iritant. Optează pentru un demachiant cu formulă simplă și eficentă care se pretează tipului tău de ten.

Deși în momentul în care ne trezim nu avem niciun machiaj pe față, este important să introducem acest pas de demachiere în rutina de dimineață, pentru a elimina celulele moarte pe care le dobândim pe parcursul nopții.

În continuare, este timpul pentru hidratare. Alege o cremă destinată tipului tău de ten și obține nivelul de hidratare de care ai nevoie.

Ca pas final, crema cu SPF ar trebui să fie obligatoriu introdusă în rutina zilnică. Soarele este cel mai periculos factor care duce la îmbătrânirea prematură, dar care poate evolua și spre ceva mult mai periculos, cum este cancerul de piele. Evită aceste probleme grave folosind o cremă cu factor de protecție de minim 30.

Seara, după o curățare intensă care ar trebui să ne lase tenul perfect demachiat, este important să introducem în rutina noastră exfolierea. Cel mai indicat tip de exfoliere este cel cu acizi,  în urma căruia putem avea rezultate vizibile minunate. A se evita exfolierea manuală, cu ingrediente care irită și chiar creează leziuni pielii. Mălaiul, zahărul, lămâia și alte alimente asemănătoare ar trebui folosite strict pentru utilizarea lor în bucătărie.

Pentru a încheia rutina de seară, folosește o cremă hidratantă de noapte, special concepută pentru această parte a zilei. Diferența între crema hidratantă de seara și cea de zi este uriașă. Vei simți cum, deși ambele hidratează ideal pentru fiecare moment al zilei, crema de noapte este mult mai densă, pentru a participa eficient la procesul de regenerare din timpul nopții.

Toți acești pași sunt esențiali pentru a menține un ten cu adevărat luminos. Nu uita, însă, că pentru a reflecta frumusețe și sănătate atât la exterior, cât și la interior, rutina de îngrijire a tenului ar trebui susținută cu alimentație corectă și bogată în vitamine, cu sport pentru a ne întări corpul, și nu în ultimul rând, cu un somn suficient și odihnitor.